A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A szobahőmérsékletű egész tojásokat a cukorral, citromhéjjal habosra keverjük kb 10 perc alatt. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk.
A forma (18 cm) alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük és kissé az asztalhoz ütögetjük. Betoljuk a sütőbe a tésztát, majd 10 perc után a sütő hőfokát visszavesszük 160-ra és kb 45 perc alatt megsütjük a piskótát.
A formában hagyjuk a piskótát kihűlni.
Közben elkészítjük a meggyes zselét. A befőtt levéből 1 dl-nyit elveszünk, 8 szép meggyszemet is félreteszünk. A többit a meggyel, a cukorral és a fahéjjal felforraljuk.
A félretett meggylében elkeverjük a keményítőt, majd a meggyes keveréket besűrítjük vele és félretesszük.
A jól behűtött tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a zselatinfixet is és készre verjük.
A kihűlt piskótát kivágjuk a formából, majd három lapra vágjuk.
Az egyik lapra rákenjük a meggyes zselé felét, majd rákenjük a hab 1/3-át. Lap következik, a maradék meggyes zselé, a hab 1/3-a, végül az utolsó lap. A maradék tejszínnel keörbekenjük és a meggyszemekkel, csokireszelékkel díszítjük.
Pár órára hűtőbe tesszük.