Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kakaós piskóta

  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 17 dkg finomliszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 evőkanál olaj

Meggyzselé

  • 1 üveg meggybefőtt a levével együtt
  • 2 dkg cukor
  • fahéj
  • 50 g étkezési keményítő

Habhoz

  • 5 dl habtejszín
  • 4 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatinfix
  • csokireszelék

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A szobahőmérsékletű egész tojásokat a cukorral, citromhéjjal habosra keverjük kb 10 perc alatt. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd fakanállal óvatosan összeforgatjuk.

A forma (18 cm) alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük és kissé az asztalhoz ütögetjük. Betoljuk a sütőbe a tésztát, majd 10 perc után a sütő hőfokát visszavesszük 160-ra és kb 45 perc alatt megsütjük a piskótát.

A formában hagyjuk a piskótát kihűlni.

Közben elkészítjük a meggyes zselét. A befőtt levéből 1 dl-nyit elveszünk, 8 szép meggyszemet is félreteszünk. A többit a meggyel, a cukorral és a fahéjjal felforraljuk.

A félretett meggylében elkeverjük a keményítőt, majd a meggyes keveréket besűrítjük vele és félretesszük.

A jól behűtött tejszínt elkezdjük felverni a porcukorral, majd mikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a zselatinfixet is és készre verjük.

A kihűlt piskótát kivágjuk a formából, majd három lapra vágjuk.

Az egyik lapra rákenjük a meggyes zselé felét, majd rákenjük a hab 1/3-át. Lap következik, a maradék meggyes zselé, a hab 1/3-a, végül az utolsó lap. A maradék tejszínnel keörbekenjük és a meggyszemekkel, csokireszelékkel díszítjük.

Pár órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fekete-erdo-torta-6/