Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fekete-fehér muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 12 dkg muffinhozTésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor (40 gr)
  • 2,5 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 1,25 dl kefir
  • 15 dkg tört csokoládé
  • zsiradék (a forma kenéséhez )

A töltelékhez

  • 15 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
Fekete-fehér muffin

Elkészítése

Először a sütőt előmelegítjük, majd kizsírozzuk a muffin sütőt, és betesszük a fagyasztóba, hogy a zsírozás megszilárduljon. Közben a túrót kikeverjük a vaníliás cukorral, amíg sima, krémes állagot kapunk. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a csokoládés pudingporral, a sütőporral és a szódabikarbónával.

A tojást felverjük, és hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a kefirt, majd jól összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztes keveréket, és lazán elkeverjük, hogy ne legyen túl nehéz a tészta. A muffin sütő mélyedéseibe először csokoládétörmeléket szórunk, majd beleöntjük a tészta felét.

Mindegyik mélyedés közepébe 1-1 teáskanálnyi túrókrémet teszünk, és végül rátöltjük a maradék tésztát, hogy befedje a tölteléket. A muffinokat 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek. Miután megsültek, 5 percig pihentetjük őket, majd kiszedjük a formából.

Ízlés szerint díszíthetjük csokoládéval, porcukorral vagy gyümölcsökkel.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fekete-feher-muffin/