Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fekete szedres rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 3 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál víz
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 7  dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 szem szeder (összevagdosva )

A cukormázhoz

  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál víz

Díszítéshez

  • 2 dl habtejszín
  • szederlé
  • szeder

Elkészítése

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét 2 evőkanál cukorral habbá verem, amíg kemény habot nem kapok. A sárgáját a maradék cukorral és vízzel alaposan kikeverem, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Amikor a fehérjehab elkészült, hozzáadom a sárgáját, majd óvatosan beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet, hogy könnyű és levegős tésztát kapjak. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és 180 fokon aranyszínűre sütöm.

Amikor a piskóta megsült, a sütőpapírt lehúzom róla, és hagyom kihűlni. Közben elkészítem a krémet: a pudingport a tejjel a szokásos módon felfőzöm, majd még melegen a piskótalapra kenem. A krémre szeder szemeket szórok, és a piskótát szorosan feltekerem.

A cukormázhoz a cukrot és a vizet alaposan kikeverem, kissé összemelegítem, majd a tekercset bevonom vele. A habtejszínt a szeder levével kemény habbá verem, csillagcsöves habzsákba töltöm, és ízlés szerint díszítem vele a piskótatekercset, valamint szederszemekkel és citromfűvel.

Az eredmény egy látványos és finom desszert, amit frissen érdemes tálalni. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fekete-szedres-rolad/