Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő ízvilágú pohárdesszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 darab tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag csokoládé puding
  • 1 l tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin

Továbbá:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • csokidara


Elkészítése:

A krémhez a szokásos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni.

A piskótához elválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a porcukorral és a kakaóval habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd szépen hozzákeverjük a kakaós masszához.

Ezután pedig óvatosan, apránként belekeverjük a felvert tojásfehérjét is. Zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.

Amíg sül a piskóta, addig kimagozzuk a meggyet és hagyjuk lecsepegni. A kihűlt pudingba robotgéppel keverjük bele a kis darabokra vágott margarint.

A kihűlt piskótát vágjuk apró darabokra, és jöhet is a rétegezés! 🙂 A poharak aljába először jön a krém, rá piskóta, megint krém, meggy, piskóta és ismét krém. 😀

A tetejét pár szem meggyel és csokidarával díszítettem, de ez is és a rétegezés menete is egyén függő, ki ahogy szeretné. 🙂 Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá! 😉

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/feketeerdo-izvilagu-pohardesszert/