Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2,5 dl meggylé (kompót leve)
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • magozott meggy

Hab

  • 2 csomag tejszínhabpor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. A liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd a cukros masszához keverjük és végül óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vanília pudingot a meggylével megfőzzük, majd ezt is kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínhabot elkezdjük felverni és beleöntjük a habfixálót, addig verjük amíg kemény lesz. A kihűlt piskótára kenjük a krémet, a krémbe nyomkodjunk meggyet, majd kenjük rá a tejszínt, és végül reszeljünk a tetejére csokit.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/feketeerdo-kocka/