Elkészítése
Tészta:
A tojásokat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tejszínt is. A lisztet a sütőporral, a kakaóporral és a reszelt csokoládéval összekeverjük, majd a tojásos masszához dolgozzuk.
A kimagozott, friss meggyet vagy a lecsöpögtetett meggybefőttet óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Sütés:
A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt helyezünk és a masszával háromnegyedig töltjük azokat. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Félidőben akár egy-egy meggyszemet is tehetünk a muffinok közepébe, így még mutatósabb lesz.
Tipp:
A muffint tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítve igazi feketeerdő torta hangulatát kelthetjük. Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, a meggyet kevés rummal vagy meggylikőrrel is ízesíthetjük.

