Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

észta

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál olaj
  • csipet só

Krém

  • 4 dl habtejszín
  • vagy vaníliaaroma vagy paszta
  • 10 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
  • magozott meggy vagy jól lecsepegtetett befőtt

Elkészítése

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A gáztepsit (38*44 cm) kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük.

Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10-12 perc alatt jól kihabosítjuk, majd beledolgozzuk az olajat is. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd kézi habverővel vagy spatulával óvatosan beledolgozzuk.

A kész piskótamasszát belesimítjuk a tepsibe egyenletesen, majd kb 15-20 perc alatt megsütjük.

Lehúzzuk róla a sütőpapírt és még melegen feltekerjük a hosszabbik oldala mentén és így hűtjük ki.

A krémhez a tejszínt keményre felverjük a cukorral és a vaníliával.

A piskótát kitekerjük, egyenltesen rákenjük a tölteléket és megszórjuk a meggyel, majd újra feltekerjük.

Szeletekre vágjuk. Tálalás előtt megszórhatjuk kevés porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/feketeerdo-rolad/