Piskóta elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd felváltva, óvatosan, széles mozdulatokkal a tojássárgás keveréket és a száraz hozzávalókat a tojáshabhoz adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt 22×38 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk.
Krém elkészítése:
Az alsó lapot meglocsoljuk a rumaroma felével. A meggyet leszűrjük, levét felfogjuk, és ha nincs 4 dl, vízzel kiegészítjük. A levet egy csomag pudingporral és 4 evőkanál porcukorral simára keverjük, majd kis lángon sűrűre főzzük. A maradék rumaromát is hozzákeverjük. Az alsó lapra öntjük a krémet, és egyenletesen megszórjuk a meggyel.
A maradék cukrot (8 evőkanálnyit) a tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék két csomag pudingport. Folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a kemény habbá vert tejszínhabot óvatosan hozzákeverjük. A krém felét a meggyes piskótára kenjük, ráhelyezzük a második lapot, majd a tetejére simítjuk a maradék krémet.
Díszítés és pihentetés:
A torta tetejét tortadarával vagy reszelt csokoládéval megszórjuk. A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.