Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Feketeerdő torta egy klasszikus, látványos desszert, amelyben a kakaós piskóta, a meggyes-pudingos réteg és a könnyű tejszínhab harmonikusan találkozik. A rétegek szépen összeérnek hűtés közben, ezért a torta másnap még finomabb. Ünnepi alkalmakra, születésnapokra vagy különleges hétvégi desszertnek is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A kakaós piskóta

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Közben a lisztet átszitáljuk a sütőporral és a kakaóporral.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.

A lisztes keveréket óvatosan a cukros tojássárgához adjuk, majd beleforgatjuk a felvert fehérjehabot is.

A tésztát kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába öntjük, és 180 °C-on 20–30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A sütőt kikapcsoljuk, és résnyire nyitott ajtó mellett hagyjuk a piskótát hűlni. A teljesen kihűlt lapot 3 részre vágjuk.

A meggyes töltelék

A meggyet lecsöpögtetjük, kimagozzuk, majd fahéjjal és porcukorral ízesítjük.

A vaníliás pudingot a meggylében főzzük meg (szükség esetén az egy litert vízzel vagy kevés vízzel egészíthetjük ki). A kész pudingot langyosra hűtjük.

A tejszínhab

A habtejszínt kevés porcukorral kemény habbá verjük.

A torta összeállítása

Az alsó tortalapra a puding felét kenjük. Erre jön a tejszínhab egy része, majd a meggyszemek.

Rátesszük a második lapot, amelyre a maradék puding és ugyanannyi hab kerül, mint az előző rétegben.

A harmadik lapot ráhelyezzük, majd a tortát a maradék tejszínhabbal bevonjuk.

Díszítéshez használhatunk csokireszeléket, kakaóport, fahéjat vagy néhány szem meggyet.

A tortát fogyasztás előtt legalább 1–2 órát hűtjük, hogy a rétegek összeérjenek.

Tipp

A meggyet jól csöpögtessük le, különben a torta rétegei felázhatnak. Még stabilabb lesz a hab, ha a tejszín és a tál is hideg. A piskótát már előző nap megsüthetjük, így könnyebben szeletelhető és nem morzsálódik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is