Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeszedres muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg marcipán massza
  • 2 db tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál tej
  • 25 dkg szeder
  • 4 dkg fenyőmag
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • szeder

A szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A robotgép táljába tesszük a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a marcipánmasszát, majd alaposan kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a csipet sót és a tejet, majd sima, egynemű masszává dolgozzuk.

Formázás és sütés

A masszát papírral kibélelt muffin formákba kanalazzuk. A tetejüket kirakjuk szederrel, megszórjuk fenyőmaggal, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

A kihűlt muffinokat porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A szedret helyettesíthetjük málnával vagy áfonyával is, így mindig kicsit más ízvilágot kapunk. A fenyőmag helyett pirított mandula is remekül illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/feketeszedres-muffin/