Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 1 ek rum
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg margarin
- 1 ek méz
Krém:
- 1 l tej
- 2 csapott ek liszt
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0,5 l habtejszín
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk, majd közepes, lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk belőle.
A krémhez a lisztet a pudingporral és a tojás sárgákkal összekeverjük, hozzáadjuk a tejet óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ezután sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Amíg hűl a krém, a margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor kihűlt a pudingos krém összekeverjük a cukros margarinnal.
A tejszínt kemény habbá verjük.
6. Az alsó tésztalapot rummal meglocsoljuk, majd rákenjük a krémet, erre a kemény tejszínhabot és a másik tésztalappal befedjük. Pár óra múlva vagy akár egy éjszaka elteltével szeletelhető.

