Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Felhő szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál méz

A krémhez

  • 1 liter tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 db tojássárgája
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 liter habtejszín

Elkészítése

A krém elkészítése

Először a lisztet összekeverjük a pudingporral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Kevés hideg tejjel simára keverjük a keveréket, hogy ne legyen csomós. Ezután a forrásban lévő tejhez öntjük, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Amikor a puding besűrűsödött, félretesszük hűlni. Közben a margarint a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd amikor a puding kihűlt, hozzákeverjük a margarinos krémet, hogy lágy, krémes állagot kapjunk.

A tészta elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hogy morzsás állagot kapjunk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk a tésztát. A tésztát két részre osztjuk, és mindkét részt zsírozott tepsi hátulján 180 fokon megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy a tészta gyorsan sül, így érdemes figyelni, nehogy megégjen. Amikor az egyik lap megsült, még melegen felvágjuk akkorára, amekkora szeleteket szeretnénk, ez megkönnyíti a tálalást.

A sütemény összeállítása

Az egyik tésztalapra rákenjük a krémet, majd erre a felvert tejszínt egyenletesen eloszlatjuk. A tejszínrétegre rárakosgatjuk az előre felvágott tésztalapokat, így szép, réteges süteményt kapunk. A tetejét porcukorral hintjük meg, hogy dekoratív legyen. A süteményt hűtőbe tesszük, és a legjobb, ha csak másnap fogyasztjuk, mert addigra az ízek összeérnek, és az állaga is tökéletes lesz. Isteni finomság!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/felho-szelet/