Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Felhő recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 2,5 dl víz
  • 15 dkg sertészsír
  • 15 dkg finomliszt
  • 6 db tojás

Krém

  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Hab

  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

Tészta:

A vizet a zsírral felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Hagyjuk 15 percig hűlni, majd robotgéppel egyesével beledolgozzuk a tojásokat.

A masszából zsírozott tepsiben két lapot sütünk. A lapokat előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Krém:

A tejben a pudingporokat a szokásos módon felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd alaposan eldolgozzuk a kihűlt pudinggal, hogy sima, egynemű krémet kapjunk.

A krémet az egyik tésztalapra kenjük.

Hab:

A habtejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd egyenletesen a krém tetejére simítjuk. A másik tésztalappal befedjük.

A süteményt egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a tészta megpuhuljon.

Tálalás:

A sütemény tetejét közvetlenül tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, hogy a porcukor ne olvadjon rá a hűtés során.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/felho/