Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ferdinánd tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • só

Krém

  • 10-15 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor

Öntet

  • 1,5-2 dl tej
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tészta elkészítése

Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, és hagyjuk felfutni. A cukrot és a sót hozzáadjuk, majd a liszttel, a tojással és az olvasztott margarinnal összedolgozzuk. A tésztát letakarva, langyos helyen 40-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelék elkészítése

A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Miután a tészta megkelt, kinyújtjuk, és megkenjük a krémmel. Ezután a tésztát feltekerjük, és szeletekre vágjuk.

Sütés

A kivajazott kerámia tálba szorosan egymás mellé helyezzük a tésztaszeleteket. Amikor a tészta félig megsült, rálocsoljuk az öntetet, majd további 10 percre visszatesszük a sütőbe.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük készre.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ferdinand-tekercs/