Hozzávalók:
A kekszhez:
- 14 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 2 ek tej
- 1 zacskó vaníliás cukor
A kenéshez:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg finomra vágott mogyoró
- nutella
Elkészítése:
A lisztet, vaníliás cukrot, kakaót és cukrot elkeverjük, majd a szobahőmérsékletű vajjal, tejjel és tojás sárgájával összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Diónyi gombócokat formálunk belőle, a tojásfehérjébe mártjuk és a tört mogyoróba forgatjuk.
A golyókat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk 5 cm-es távolságra. Mindegyik golyó közepébe egy kis lyukat nyomunk az ujjunkkal.
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt a kis mélyedésekbe nutellát töltünk.