Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ferrero rocher desszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 5 tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg török mogyoró (apróra vágott)
  • 10 dkg dió (apróra vágott)

Krém

  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál mogyorókrém
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg ostya

Elkészítése

Tészta:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd jól kihabosítjuk. Óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is hozzákeverjük.

A végén adjuk hozzá az apróra vágott mogyorót és diót (amiből a tetejére félreteszünk keveset).

Sütőpapírral bélelt tepsibe (25*36 cm) öntjük, elsimítjuk és 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

Krém:

Kockára tördeljük a csokoládét, majd 2 dl tejszínt jól felmelegítünk és a csokira öntjük. Olvadásig kevergetjük, majd a mogyorókrémet is belekeverjük és kevés időre hűtőbe tesszük. Kihűtjük teljesen.

A maradék tejszínt hozzáöntjük, majd az egészet kemény habbá verjük. Masszív krémet kell kapnunk.

Összeállítás:

A megsült tésztát lapjában kettévágjuk. Rákenjük a krém 3/4-ét. Az ostyával megszórjuk. Rátesszük a másik tésztát és a maradék krémmel átkenjük. Tetejét a félretett dió-mogyoródarabokkal megszórjuk.

Egész szem mogyoróval, a krémből nyomott díszekkel, ostyacsővel díszítjük. Éles, vizezett késsel felvágjuk szeletekre.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ferrero-rocher-desszert/