Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ferrero rocher pohárkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók kb 6 pohárhozKrém

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg habtejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 5 dkg mogyorókrém

Továbbá

  • 10 db babapiskóta (kb)
  • 1 dl langyos tej (kb)
  • kevés mogyorókrém
  • aprított, pörkölt mogyoró

Elkészítése

Krém:

A jól lehűtött tejszínt egy tálba mérjük és kb 3/4-ed részig felverjük. Ekkor hozzáadjuk a mascarponét, porcukrot és a mogyorókrémet, majd stabil krémet verünk belőle.

Összeállítás:

A babapiskótát kisebb darabokra vágjuk. A mascarponés krémet egy eldobható habzsákba zsedjük, aminek a végére kissé nagyobb lyukat vágunk. Kevés mogyorókrémet (kb 1 evőkanálnyi) egy másik habzsákba szedjük és pár másodpercre bedobjuk a mikróba. Ezután a végére egy kicsi lyukat vágunk.

A pohár aljába pár, tejbe mártott babapiskóta darabokat teszünk, amire a mogyorókrémes habból nyomunk. Erre mogyorókrémet csorgatunk, majd megszórjuk mogyoróval. Egy újabbb réteg következik: tejbe mártott babapiskóta darabok, hab, mogyorókrém és mogyoróval zárjuk a sort.

Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ferrero-rocher-poharkrem/