Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A finn áfonyás pite egyszerű, mégis különleges sütemény, amelyben a ropogós tészta és a krémes, gyümölcsös töltelék szépen kiegészítik egymást.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.18.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A margarint a cukorral habosra keverjük, amíg kivilágosodik. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojást, majd összegyúrjuk. Egy piteformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórunk, és a tésztát belenyomkodjuk az aljába és oldalára. Előmelegített sütőben, 175 °C-on körülbelül 10 percig elősütjük.

Krém elkészítése és sütés

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket: a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást simára keverjük. Az elősütött tésztára szórjuk az áfonyát, majd ráöntjük a tejfölös keveréket. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a krém megszilárdul és a teteje kellemesen barna színt kap.

Tipp

A pite még ízletesebb, ha tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk. Ha friss áfonya helyett fagyasztottat használunk, érdemes kicsit lecsepegtetni, hogy a sütemény ne ázzon el.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is