Elkészítése
Tészta elkészítése
A margarint a cukorral habosra keverjük, amíg kivilágosodik. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojást, majd összegyúrjuk. Egy piteformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórunk, és a tésztát belenyomkodjuk az aljába és oldalára. Előmelegített sütőben, 175 °C-on körülbelül 10 percig elősütjük.
Krém elkészítése és sütés
Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket: a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást simára keverjük. Az elősütött tésztára szórjuk az áfonyát, majd ráöntjük a tejfölös keveréket. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a krém megszilárdul és a teteje kellemesen barna színt kap.
Tipp
A pite még ízletesebb, ha tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk. Ha friss áfonya helyett fagyasztottat használunk, érdemes kicsit lecsepegtetni, hogy a sütemény ne ázzon el.

