Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Finn áfonyás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 12,5 dkg margarin
  • 1 dl cukor
  • 3 dl finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás

A krémhez

  • 25-30 dkg áfonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl cukor
  • 1 késhegynyi vaníliás cukor
  • 1 db tojás

Elkészítése

Tészta elkészítése

A margarint a cukorral habosra keverjük, amíg kivilágosodik. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojást, majd összegyúrjuk. Egy piteformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórunk, és a tésztát belenyomkodjuk az aljába és oldalára. Előmelegített sütőben, 175 °C-on körülbelül 10 percig elősütjük.

Krém elkészítése és sütés

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket: a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást simára keverjük. Az elősütött tésztára szórjuk az áfonyát, majd ráöntjük a tejfölös keveréket. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a krém megszilárdul és a teteje kellemesen barna színt kap.

Tipp

A pite még ízletesebb, ha tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk. Ha friss áfonya helyett fagyasztottat használunk, érdemes kicsit lecsepegtetni, hogy a sütemény ne ázzon el.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/finn-afonyas-pite/