Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Finom kevert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg zsír
  • 15 dkg baracklekvár
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dl szódavíz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítése

A tojásokat, a cukrot, a zsírt és a lekvárt alaposan kikeverjük, amíg sima, egynemű masszát nem kapunk. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd felváltva belekeverjük a lisztet és a szódavizet, hogy selymes, folyékony tésztát kapjunk.

A masszát zsírral kikent, liszttel megszórt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A sütési idő a sütőtől függően változhat, ezért érdemes figyelni.

A kész sütemény tetejét ízlés szerint porcukorral vagy vaníliás cukorral megszórhatjuk, de anélkül is nagyon finom. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/finom-kevert/