Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Sütemény receptek

Finom mákos sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyforma cipóra osztjuk. A cipókat folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük pihenni legalább 30 percre. Közben elkészítjük a máktölteléket. A darált mákot összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, ezután belekeverjük a tojások sárgáját, a citrom levét és reszelt héját, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.08.06.

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyforma cipóra osztjuk. A cipókat folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük pihenni legalább 30 percre.

Közben elkészítjük a máktölteléket. A darált mákot összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, ezután belekeverjük a tojások sárgáját, a citrom levét és reszelt héját, valamint az olvasztott vajat. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

A hűtőből kivett egyik cipót lisztezett felületen tepsi méretűre (kb. 35×30 cm) nyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a kihűlt máktölteléket, majd a másik cipóból kinyújtott tésztalappal befedjük. A széleit alaposan lenyomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 30–35 perc). Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is