Elkészítése
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyforma cipóra osztjuk. A cipókat folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük pihenni legalább 30 percre.
Közben elkészítjük a máktölteléket. A darált mákot összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük, ezután belekeverjük a tojások sárgáját, a citrom levét és reszelt héját, valamint az olvasztott vajat. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A hűtőből kivett egyik cipót lisztezett felületen tepsi méretűre (kb. 35×30 cm) nyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük. Rásimítjuk a kihűlt máktölteléket, majd a másik cipóból kinyújtott tésztalappal befedjük. A széleit alaposan lenyomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 30–35 perc). Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral, és szeletelve tálaljuk.

