Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 7 db tojás fehérje 20 dkg kristálycukor 10 dkg liszt 5 dkg darát háztartási keksz 5 dkg összevágott dió Krém: 7 tojás sárgája 8 evőkanál cukor 2 cs vaníliás puding 8 dl tej 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor Szükséges még: 1 csomag kocka háztartási […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 db tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg darát háztartási keksz
  • 5 dkg összevágott dió

Krém:

  • 7 tojás sárgája
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 cs vaníliás puding
  • 8 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Szükséges még:

  • 1 csomag kocka háztartási keksz
  • kb 2 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín


Elkészítése:

A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, még ezzel is verjük egy kicsit. A lisztet és a darált kekszet összekeverjük, és óvatosan beleforgatjuk. Ezt a masszát öntjük sütőpapírral bélelt tepsibe és megszórjuk darabos dióval.

A krémhez a tojássárgáját a cukorral jól kikavarjuk és a vaníliás pudingot hozzáadjuk, tejjel felfőzzük. A megfőtt krémbe daraboljuk a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A vanília krém felét a tésztára kenjük, a másik felébe belekavarjuk a kakaót.

A krémre jön egy sor vaníliás tejben megáztatott háztartási keksz. Erre kenjük a kakaós krémet,és a tetejére felvert habtejszín teszünk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is