Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Finom szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sárga lap:

  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 15 evőkanál víz
  • 35 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Középső lap:

  • 10 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg tortadara
  • 20 dkg kandírozott gyümölcs
  • 25 dkg finomliszt
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg apróra vágott dió
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a vizet és végül sütőporral elkevert lisztet.

Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és előmelegített sütőben a tésztát készre sütjük 180 fokon. Hagyjuk kihűlni a lapot és ketté vágjuk. De lehet kétszer 5 tojással külön-külön is piskótát sütni.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beletesszük a többi hozzávalót és előmelegített sütőben ugyanakkora tepsiben, mint amiben a sárga lapokat sütöttük, készre sütjük.

A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük. Közben a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.

Összeállítás: sárga lap, krém, tojásfehérjéből készült lap, krém és megint sárga lap.

Tetejére a csokoládékat külön-külön gőz felett felolvasztjuk és a tészta tetejére csorgatjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/finom-szelet-3/