Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 4 ek porcukor csipet só 10 g szalalkáli 1 ek zsír 1 tojás 1 császárkörte aroma ( 30 ml ) kb 1 – 1, 5 dl tej Krém : 6 dl tej 6 ek liszt 20 dkg vaj 25 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor Elkészítése: A sütőt 180 °C […]

Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Beküldte: 2016.04.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 4 ek porcukor
  • csipet só
  • 10 g szalalkáli
  • 1 ek zsír
  • 1 tojás
  • 1 császárkörte aroma ( 30 ml )
  • kb 1 – 1, 5 dl tej

Krém :

  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor


Elkészítése:

A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A tésztához összeszitáljuk a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Az aromát elkeverjük 1 dl tejben, hozzáadjuk a lisztes részhez és az egészet összegyúrjuk, annyi tejet adagolva még hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ezután 3 egyforma részre osztjuk.

A tésztát 20 x 30 – as lapokká kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsi hátán egyenként, 6 – 8 perc alatt megsütjük. ( a tetejét szurkáljuk meg villával )

A lisztet simára keverjük a tejjel és sűrű péppé főzzük. A vajat a porcukorral és a vaníliával kihabosítjuk majd a kihűlt lisztkrémmel csomómentesre keverjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, majd hűvös helyen egy éjszakán át pihentetjük.

A tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint szeleteljük. ( díszíthetjük akár habrózsával, vagy fehér csokoládé forgáccsal is )

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is