Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Flana tallér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg keményítő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 35 dkg vaj

Krém:

  • 1 csomag hidegen keverhető csokoládéízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Máz:

  • 9 teáskanál kristálycukor
  • 5 teáskanál víz
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítése

A tésztához keverjük össze az átszitált lisztet, keményítőt, sütőport és a vaníliás cukrot. Tegyük hozzá a többi alapanyagot és gyúrjunk belőle puha tésztát. Csomagoljuk folpackba és tegyük egy órára hűtőbe.

Közben állítsuk össze a krémet. Ehhez a megadott utasítás szerint keverjük habosra a tejet a pudingporral. Egy másik tálban habosítsuk a vajat a porcukorral és vaníliás cukorral, majd dogozzuk össze a kétféle krémet és ezt is tegyük a hűtőbe.

A lehűtött tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra, majd szaggassunk öt centiméteres köröket és fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre.

180 fokon süssük 10-12 percig ügyelve arra, hogy világos maradjon a süteményünk. Az elkészült korongokat tegyük félre hűlni. Ebből az adagból nagyjából 24 db korong készül.

Amíg sülnek a tallérok, készítsük el a mázat. Ehhez a cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés közben dolgozzuk bele a masszába.

Az összeállításhoz a krémet adagoljuk habzsákba, nyomjunk tetszőleges mennyiséget egy korongra, majd egy másikkal fedjük be. Az elkészült korongok tetejét a mázzal vonjuk be.

Tálalás előtt egy nappal előbb süssük meg, majd tároljuk hűtőben, így az ízek jól összeérnek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/flana-taller/