Elkészítése
Kis láng fölött olvasszuk meg a vajat egy edényben, majd adjuk hozzá a mézet és a cukrot. Kevergessük őket 2 percig a tűz fölött. Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük hozzá a zabpelyhet. Sütőpapírral béleljünk ki egy kb. 20×25 cm-es tepsit úgy, hogy az oldalára is jusson. Egyengessük el a masszát a tepsiben, majd tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
Ha megsült a müzli szelet, hagyjuk kihűlni, majd vegyük ki a sütőpapírból, és szeleteljük fel.
A flapjack nagyon sokféleképpen variálható: tehetünk bele olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, vagy más gabonapelyhet. Én gyakran készítek neki csokis talpat, ehhez vajat és csokit olvasztok gőz fölött. Hosszanti irányban félig belemártom a müzli szeletet a csokiba, majd fejjel lefelé fordítva a hűtőben megdermesztem.

