Elkészítettem a színezett piskótatésztát: a tojássárgákat, cukrot, étolajat, vizet habosra kevertem, hozzáadtam a piros ételfestéket, majd a sütőporral illetve kakaóporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá vertem és apránként, óvatosan hozzákevertem a piros masszához.
Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben (33*38 cm) 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöttem (tűpróba!). Nedves konyharuha segítségével feltekertem és hagytam kihűlni.
Elkészítettem a kókuszkrémet: a pudingporból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot főztem, majd hozzákevertem a kókuszreszeléket és hagytam teljesen kihűlni. A cukrot és a margarint habosra kevertem, majd a kihűlt pudinghoz adtam és addig kevertem amíg szép, selymes krémet kaptam.
A krém kétharmadával megkentem a piskótát, megszórtam színes-vegyes aszalt gyümölcsökkel és óvatosan feltekertem. A maradék krémmel bevontam a tekercs tetejét és az oldalát. Megszórtam kókuszreszelékkel és az aszalt gyümölcsökkel díszítettem.
Legyetek kreatívak! (Idén Valentin napra kapta ezt a fincsi sütit a párom meglepetésként.)