Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Florance tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál víz
  • piros ételfesték
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (lapos)
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

Töltelék

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy tejszínízű)
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál kókuszreszelék (plusz a díszítéshez)
  • aszalt gyümölcs

Elkészítése

Elkészítettem a színezett piskótatésztát: a tojássárgákat, cukrot, étolajat, vizet habosra kevertem, hozzáadtam a piros ételfestéket, majd a sütőporral illetve kakaóporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá vertem és apránként, óvatosan hozzákevertem a piros masszához.

Sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben (33*38 cm) 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütöttem (tűpróba!). Nedves konyharuha segítségével feltekertem és hagytam kihűlni.

Elkészítettem a kókuszkrémet: a pudingporból és a tejből a szokásos módon sűrű pudingot főztem, majd hozzákevertem a kókuszreszeléket és hagytam teljesen kihűlni. A cukrot és a margarint habosra kevertem, majd a kihűlt pudinghoz adtam és addig kevertem amíg szép, selymes krémet kaptam.

A krém kétharmadával megkentem a piskótát, megszórtam színes-vegyes aszalt gyümölcsökkel és óvatosan feltekertem. A maradék krémmel bevontam a tekercs tetejét és az oldalát. Megszórtam kókuszreszelékkel és az aszalt gyümölcsökkel díszítettem.

Legyetek kreatívak! (Idén Valentin napra kapta ezt a fincsi sütit a párom meglepetésként.)

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/florance-tekercs/