Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekváros sütik

Rácsos sütik

Főispánné remeke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, a cukrot és a citromot. Összeállítjuk a tésztát, majd a tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy kb. 33×20 cm-es zománcos tepsibe helyezzük. A tésztát megkenjük baracklekvárral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd ezt a habot egyenletesen elosztjuk a lekváros tészta tetején. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2016.02.09.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, a cukrot és a citromot. Összeállítjuk a tésztát, majd a tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy kb. 33×20 cm-es zománcos tepsibe helyezzük. A tésztát megkenjük baracklekvárral.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd ezt a habot egyenletesen elosztjuk a lekváros tészta tetején. A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk, és berácsozzuk vele a süteményt. A tészta rácsait megkenjük tojássárgájával, majd a sütit 160-180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

Sztori

Ez a süti a nagymamám kedvence volt, és édesanyám minden ünnepen elkészítette. Amióta férjhez mentem, a férjem is nagyon megszerette, és most már az ő születés- és névnapján is elmaradhatatlan. A lányaim “apu kedvencének” nevezik.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is