Elkészítése
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, a cukrot és a citromot. Összeállítjuk a tésztát, majd a tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy kb. 33×20 cm-es zománcos tepsibe helyezzük. A tésztát megkenjük baracklekvárral.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd ezt a habot egyenletesen elosztjuk a lekváros tészta tetején. A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk, és berácsozzuk vele a süteményt. A tészta rácsait megkenjük tojássárgájával, majd a sütit 160-180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.
Sztori
Ez a süti a nagymamám kedvence volt, és édesanyám minden ünnepen elkészítette. Amióta férjhez mentem, a férjem is nagyon megszerette, és most már az ő születés- és névnapján is elmaradhatatlan. A lányaim “apu kedvencének” nevezik.

