Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Főispánné remeke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg zsír
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 g kristálycukor
  • 1 db citrom héja és leve
  • 500 g liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 g porcukor (a tojásfehérje felveréséhez )
  • baracklekvár
  • 1 db tojássárgája (a rács kenéséhez )

Elkészítése

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, a cukrot és a citromot. Összeállítjuk a tésztát, majd a tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy kb. 33×20 cm-es zománcos tepsibe helyezzük. A tésztát megkenjük baracklekvárral.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd ezt a habot egyenletesen elosztjuk a lekváros tészta tetején. A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk, és berácsozzuk vele a süteményt. A tészta rácsait megkenjük tojássárgájával, majd a sütit 160-180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül.

Sztori

Ez a süti a nagymamám kedvence volt, és édesanyám minden ünnepen elkészítette. Amióta férjhez mentem, a férjem is nagyon megszerette, és most már az ő születés- és névnapján is elmaradhatatlan. A lányaim “apu kedvencének” nevezik.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/foispanne-remeke-2/