Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Főispánné remeke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihezA tésztához

  • 20 dkg zsír
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • citromlé (szükség szerint )

A tészta lekenéséhez

  • baracklekvár

Szóráshoz

  • fél maréknyi durvára vágott dió

A habhoz

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1/4 dv citrom leve
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy könnyen sodorható állagú legyen. A tésztát fél-egy órára hideg helyre tesszük pihenni. Amikor lehűlt, a tészta háromnegyed részét tepsi nagyságúra sodorjuk, majd sodrófára tekerve az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztát jó vastagon megkenjük baracklekvárral, és megszórjuk vágott dióval.

A tepsit előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, és a süteményt majdnem készre sütjük, ami körülbelül 20 percet vesz igénybe. Közben a tojásfehérjéket a cukorral és citromlével kemény habbá verjük. A megmaradt tésztát vékonyra, kb. 1 mm vastagságúra sodorjuk, és egy derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.

Amikor a tészta majdnem készre sült, kivesszük a sütőből, és a tojáshabot egyenletesen rákenjük. A vékony tésztacsíkokat rács alakban a hab tetejére helyezzük, majd a süteményt visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a hab világosra nem sül, ügyelve arra, hogy csak megszáradjon, de ne barnuljon. Ha a hab mégis elkezdene barnulni, akkor fóliával fedjük be a sütemény tetejét.

Az elkészült sütemény egyszerű, gyors, finom, és egy nagy tepsivel bőséges mennyiség készül belőle.

Tepsi méret: 23*34 cm

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/foispanne-remeke/