Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Fordított almás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először egy kisebb tepsit kivajazunk, majd az alját megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A rumaromát 1 dl vízzel elkeverjük, majd beleáztatjuk a mazsolát, hogy az ízek összeérjenek. A diót ledaráljuk, vagy egy zacskóba téve klopfolóval kisebb darabokra törjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. A reszelt almát ízesítjük fahéjjal és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.24.

A feltéthez

A tésztához

Elkészítése

Először egy kisebb tepsit kivajazunk, majd az alját megszórjuk zsemlemorzsával. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

A rumaromát 1 dl vízzel elkeverjük, majd beleáztatjuk a mazsolát, hogy az ízek összeérjenek. A diót ledaráljuk, vagy egy zacskóba téve klopfolóval kisebb darabokra törjük. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. A reszelt almát ízesítjük fahéjjal és cukorral, majd egyenletesen elosztva a tepsi aljára tesszük. Az almás réteget megszórjuk a dióval és a rumos mazsolával.

A liszteket összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a tojásokat és végül az olajat. Robotgéppel alaposan kikeverjük, hogy sima, tömör állagú tésztát kapjunk. A tésztát óvatosan az almás réteg tetejére csurgatjuk, ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje be az almát. Ha kedvünk tartja, a tésztába apróra darabolt gumicukrot is tehetünk, hogy a gyerekek is örömüket leljék a süteményben.

A süteményt 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük, körülbelül 40 perc alatt. A belseje sülését fogpiszkálóval ellenőrizzük. Ha a fogpiszkáló tisztán jön ki, a sütemény elkészült. Miután kivesszük a sütőből, egy tiszta konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.

Amikor a sütemény kihűlt, felkockázzuk, és fordítva tálaljuk: a tészta kerül alulra, az almás-diós réteg pedig felülre. A tetejére tejszínhabot tehetünk, hogy még különlegesebb legyen az élmény.

Sztori:

Az alapreceptet édesanyámtól tanultam, amit az évek során továbbfejlesztettem. Így alakult ki ez a változat, amely olyan finom, hogy még ki sem hűl, de máris elfogy!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is