Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított almás-habos sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db alma
  • 10 dkg fahéjas kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 10 dkg margarin (olvasztott )
  • 2 dl joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Hab

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín

A tepsi kikenéséhez

  • margarin
Fordított almás süti kép

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, és egy margarinnal vastagon kikent tepsibe rakjuk, és rászórjuk a fahéjas cukrot.

A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, és a margarinnal, hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, a sütőport és a tojásfehérjék felvert habját. A tésztát rásimítjuk az almára és előmelegített sütőben 180 C°-on tűpróbáig sütjük.

Még langyosan átfordítjuk egy tárcára és hagyjuk kihűlni.

Közben megfőzzük a pudingot, és ha kihűl belekeverjük a tejszínhabot. Ezt a habot simítjuk a sütemény tetejére.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forditott-almas-habos-sutemeny/