Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fordított almás krémes egy látványos, réteges sütemény, amelyben a puhára sült almaszeletek, a könnyű piskóta és a habos pudingos krém találkozik. A tetején lágy tejszínhab kap helyet. Ünnepi alkalmakra és hétvégi sütögetéshez is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Almás piskóta

Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval és a citromlével majdnem kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukorszemcsék teljesen eltűnnek.

A vaníliás cukrot is hozzákeverjük, majd egyesével beleforgatjuk a tojássárgákat.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, és először 1–2 kanállal gyors mozdulatokkal, majd a maradékot lassan, óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.

A tésztát az almaszeletek tetejére öntjük, és 180 °C-on sütni kezdjük. Az első 7-10 percben nem nyitjuk ki a sütőt, hogy a piskóta ne essen össze. Ezt követően 150–160 °C-on további néhány percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült, a piskótát megfordítjuk, hogy az almás rész kerüljön felülre.

Pudingos krém

A pudingport a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.

Közben 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk. A még meleg pudingot óvatosan belekeverjük a habba, hogy könnyű, levegős krémet kapjunk.

Ezt a krémet az almás piskóta tetejére simítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínhab a tetejére

A habtejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint porcukorral édesíthetjük. A kihűlt pudingos réteg tetejére kenjük.

A sütemény tetejét fahéjjal finoman meghintjük. Tálalás előtt kockákra vágjuk.

Tipp

Ha az almát enyhén fahéjjal meghintjük még sütés előtt, még illatosabb lesz a sütemény. A tejszínhab stabilabb lesz, ha jól lehűtött tejszínt használunk. A süti másnapra is finom, mert a rétegek szépen összeérnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is