Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dl habtejszín
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kg alma
  • 4 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 liter víz
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 1 kevés fahéj (ízlés szerint)

Elkészítése

Almás piskóta

Az almákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsi aljára terítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a sóval és a citromlével majdnem kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukorszemcsék teljesen eltűnnek.

A vaníliás cukrot is hozzákeverjük, majd egyesével beleforgatjuk a tojássárgákat.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, és először 1–2 kanállal gyors mozdulatokkal, majd a maradékot lassan, óvatosan beleforgatjuk a habos masszába.

A tésztát az almaszeletek tetejére öntjük, és 180 °C-on sütni kezdjük. Az első 7-10 percben nem nyitjuk ki a sütőt, hogy a piskóta ne essen össze. Ezt követően 150–160 °C-on további néhány percig sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.

Ha megsült, a piskótát megfordítjuk, hogy az almás rész kerüljön felülre.

Pudingos krém

A pudingport a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.

Közben 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk. A még meleg pudingot óvatosan belekeverjük a habba, hogy könnyű, levegős krémet kapjunk.

Ezt a krémet az almás piskóta tetejére simítjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínhab a tetejére

A habtejszínt kemény habbá verjük, ízlés szerint porcukorral édesíthetjük. A kihűlt pudingos réteg tetejére kenjük.

A sütemény tetejét fahéjjal finoman meghintjük. Tálalás előtt kockákra vágjuk.

Tipp

Ha az almát enyhén fahéjjal meghintjük még sütés előtt, még illatosabb lesz a sütemény. A tejszínhab stabilabb lesz, ha jól lehűtött tejszínt használunk. A süti másnapra is finom, mert a rétegek szépen összeérnek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forditott-almas-kremes/