Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és megszórunk vaníliás cukorral. Az almákat meghámozzuk és cikkekre vágjuk, majd sorban lerakjuk az edény aljára. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal.
Közben a puha margarint kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom levét és héját. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet a darált dióval, majd egy csipet sóval.
Ezt a masszát kanállal rárakjuk az almákra, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Egy idő után le kell takarni, mert a teteje jobban sül. Ha készen van, késsel meglazítjuk a széleket és egy tálra borítjuk.
Ha az almák kicsit szétcsúsznak, tehetünk rá egy kis olvasztott csokit, és máris szép lesz. Kóstoljátok meg, finom és egyszerű. Körtével is elkészíthető.