Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított almás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 2 db tojás
  • 1 db citrom (héja és leve)
  • 2 db vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • só
  • fahéj
  • 3 db alma
Fordított almás

Elkészítése

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és megszórunk vaníliás cukorral. Az almákat meghámozzuk és cikkekre vágjuk, majd sorban lerakjuk az edény aljára. Megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal.

Közben a puha margarint kikeverjük a cukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a citrom levét és héját. Ezután hozzákeverjük a sütőporos lisztet a darált dióval, majd egy csipet sóval.

Ezt a masszát kanállal rárakjuk az almákra, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Egy idő után le kell takarni, mert a teteje jobban sül. Ha készen van, késsel meglazítjuk a széleket és egy tálra borítjuk.

Ha az almák kicsit szétcsúsznak, tehetünk rá egy kis olvasztott csokit, és máris szép lesz. Kóstoljátok meg, finom és egyszerű. Körtével is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forditott-almas/