Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított almatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az almás részhez

  • 2 db alma
  • 5 g olvasztott margarin
  • 50 g barnacukor
  • 0,5 csomag almás sütemény fűszer
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj

A tésztához

  • 180 g gluténmentes liszt
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 kiskanál só
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 95 ml natúr joghurt
  • 140 g cukor
  • 90 g puha margarin

Elkészítése

Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát enyhén kivajazunk, sütőpapírral gyűrődésmentesen kibéleljük, majd ecsettel, langyos vajjal alaposan átkenjük a forma alján lévő sütőpapírt.

A kivajazott tortaforma alját megszórjuk a barnacukorral, a fűszerrel, a reszelt citromhéjjal, majd megpucoljuk az almákat, vékony cikkekre vágjuk és kör alakban kirakjuk vele a forma alját.

A puha margarint 2 percig habverővel, közepes fokozaton felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát, sütőport és sót. Közepes fokozaton kásásra verjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, az aromát és még 2 percig keverjük.

A tésztát az almás alapra öntjük, majd előmelegített sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt (tűpróbáig készre sütjük), majd kínáló tányérra borítjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forditott-almatorta-3/