Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított körtés süti fanta takaróval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 7 evőkanál porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál rum
  • 5-6 db körte
  • 2 evőkanál kekszmorzsa

Tetejére

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl fanta (vagy tej)
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése

A körtét vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a fahéjjal és a kekszmorzsával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.

Egy közepes, hosszúkás tepsit kibélelünk olajjal megkent sütőpapírral, és a körtét a tepsi aljába terítjük. Ráöntjük a tészta felét, majd a másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a rumot, és a sárga tésztára öntjük. Kissé összerázzuk, hogy márványos mintát kapjunk. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25 percig sütjük.

Amikor megsült, a süteményt kiborítjuk a tepsiből, hogy a körtés rész kerüljön felülre. A pudingport a tejben vagy fantában a cukorral együtt sűrűre főzzük, majd még melegen a körtés rétegre kenjük, késsel elsimítjuk. Olvasztott csokoládéval keresztben és hosszában becsíkozzuk. Hűlés után kockákra vágva tálaljuk.

Tipp

A fanta helyett narancslével is elkészíthetjük a pudingot, így könnyedebb, gyümölcsösebb ízt kapunk. Ha pedig a rumot kihagyjuk, a sütemény a gyerekek számára is ideális édesség lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forditott-kortes-suti-fanta-takaroval/