A körtét vékony szeletekre vágjuk, összekeverjük a fahéjjal és a kekszmorzsával. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd félretesszük. A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot.
Egy közepes, hosszúkás tepsit kibélelünk olajjal megkent sütőpapírral, és a körtét a tepsi aljába terítjük. Ráöntjük a tészta felét, majd a másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a rumot, és a sárga tésztára öntjük. Kissé összerázzuk, hogy márványos mintát kapjunk. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25 percig sütjük.
Amikor megsült, a süteményt kiborítjuk a tepsiből, hogy a körtés rész kerüljön felülre. A pudingport a tejben vagy fantában a cukorral együtt sűrűre főzzük, majd még melegen a körtés rétegre kenjük, késsel elsimítjuk. Olvasztott csokoládéval keresztben és hosszában becsíkozzuk. Hűlés után kockákra vágva tálaljuk.
Tipp
A fanta helyett narancslével is elkészíthetjük a pudingot, így könnyedebb, gyümölcsösebb ízt kapunk. Ha pedig a rumot kihagyjuk, a sütemény a gyerekek számára is ideális édesség lesz.