Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Meggyes, cseresznyés sütik

Fordított meggyes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A tésztához a 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül beleforgatjuk a kemény habot. A masszát kettéosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet. Erre tesszük a sárga masszát, majd a kakaós […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.12.25.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A tésztához a 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül beleforgatjuk a kemény habot. A masszát kettéosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet. Erre tesszük a sárga masszát, majd a kakaós masszát, és sütjük 180-200 fokon 30-40 percig.

A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és kevés tejjel. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt, tejes masszával, és beletesszük a rumaromát is. A kihűlt tésztát kivesszük a tepsiből úgy, hogy a meggyes fele legyen felül. Rákenjük a krémet, és a tetejét reszelt csokival vagy tortadarával szórjuk meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is