Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fordított meggyes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 üveg magozott meggy

Krémhez

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál rumaroma

Tetejére

  • tortadara
Fordított meggyes

Elkészítése

A tésztához a 6 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül beleforgatjuk a kemény habot. A masszát kettéosztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet. Erre tesszük a sárga masszát, majd a kakaós masszát, és sütjük 180-200 fokon 30-40 percig.

A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a liszttel, a vaníliás cukorral és kevés tejjel. Sűrűre főzzük, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt, tejes masszával, és beletesszük a rumaromát is. A kihűlt tésztát kivesszük a tepsiből úgy, hogy a meggyes fele legyen felül. Rákenjük a krémet, és a tetejét reszelt csokival vagy tortadarával szórjuk meg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forditott-meggyes/