Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Forgács fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 2 cl rum
  • 1 csésze étolaj
  • 20 dkg baracklekvár
  • 2 g élesztő

Az élesztő felfuttatásához

  • 1 dl langyos tej
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, az élesztőt (amit előzőleg kevés langyos, cukros tejben felfuttatunk), a sót, az evőkanál tejfölt, a rumot, és a vaníliás cukrot. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg egységes, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát cipóvá formázzuk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.

A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval hosszú csíkokat vágunk belőle.

Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, és a tésztacsíkokat aranybarnára sütjük. A kisült tésztát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Tálalás előtt a tésztacsíkokat vaníliás porcukorral megszórjuk, és baracklekvárral kínáljuk. Frissen, langyosan a legfinomabb.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forgacs-fank-3/