A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, az élesztőt (amit előzőleg kevés langyos, cukros tejben felfuttatunk), a sót, az evőkanál tejfölt, a rumot, és a vaníliás cukrot. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, amíg egységes, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát cipóvá formázzuk, és hideg helyen fél órát pihentetjük.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval hosszú csíkokat vágunk belőle.
Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, és a tésztacsíkokat aranybarnára sütjük. A kisült tésztát papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.
Tálalás előtt a tésztacsíkokat vaníliás porcukorral megszórjuk, és baracklekvárral kínáljuk. Frissen, langyosan a legfinomabb.