Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 tojássárgája 1 dl tejföl 25 dkg sima liszt 1 evőkanál kristálycukor 1 evőkanál rum fél citrom reszelt héja olaj a sütéshez Elkészítése: A liszttel elkeverjük a cukrot és a citrom héját, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Kb. 30 percig pihentetjük. Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2014.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg sima liszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál rum
  • fél citrom reszelt héja
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A liszttel elkeverjük a cukrot és a citrom héját, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Kb. 30 percig pihentetjük.

Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk, majd mindegyik közepét bevágjuk. Így is lehet hagyni, de az egyik csücskét át is húzhatjuk a lyukon.

Az olajat felforrósítjuk, majd középforróra visszavesszük és kisütjük a derelyéket.

Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk, lekvárral kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is