Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Forgácsfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg sima liszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál rum
  • fél citrom reszelt héja
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A liszttel elkeverjük a cukrot és a citrom héját, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk a tésztát. Kb. 30 percig pihentetjük.

Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, és derelyevágóval téglalap alakúra vágjuk, majd mindegyik közepét bevágjuk. Így is lehet hagyni, de az egyik csücskét át is húzhatjuk a lyukon.

Az olajat felforrósítjuk, majd középforróra visszavesszük és kisütjük a derelyéket.

Még melegen vaníliás porcukorral megszórjuk, lekvárral kínáljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forgacsfank/