Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Forralt bor zselés linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzer

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

Töltéshez

  • 1,5 dl forralt bor
  • 1 dl narancslé
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 g dzsemfix

Elkészítése

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a porcukorral, majd a tojássárgájával összegyúrjuk. Ha szükséges, akkor 1-2 ek hideg vizet adhatunk hozzá, majd fóliába csomagolva tűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára.

A zseléhez egy kisebb edényben összekeverjük a forralt bort, narancslevet és felforraljuk, majd hozzáadjuk a dzsemfixet és addig forraljuk, amíg az elolvad benne, majd teljesen kihűtjük.

A tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.

180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt megsütjük, majd a zselével 2-2-őt összeragasztunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forralt-bor-zseles-linzer/