Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Forró almás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál vaj (olvasztott )
  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál víz (kb)

A töltelékhez

  • 30 dkg alma (hámozva)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 dl víz
  • fahéj
  • 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy egy jól gyúrható, kellően rugalmas, nem kemény és nem ragacsos tésztát kapjunk.

Becsomagoljuk fóliába és betesszük a hűtőbe 1 órára (én addig pihentettem, amíg elkészítettem a tölteléket).

Amíg pihen a tészta, megpucoljuk az almát és apróra kockázzuk. Megszórjuk a cukorral, ízlés szerint fahéjjal, meglocsoljuk citromlével és 1 dl vizet adunk hozzá, elkezdjük párolni.

Ha felforrt még pár percig kevergetjük, majd a pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az almához. Jól összekeverjük és besűrítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, mert a forró töltelék a tésztának nem tesz jót.

A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk akkora téglalapokká, hogy félbehajtva kb tenyérnyi hosszúságú táskákat kapjunk.

Ráhalmozunk egy evőkanál tölteléket a tészták egyik felére. Bevizezzük a tésztát körben és félbehajtjuk.

Kicsit még tekerjünk is rá oldalt, alul, felül egyaránt, nehogy szétnyíljon sütés közben.

Forró olajba tesszük és mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Még melegen fogyasztjuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/forro-almas-pite/