Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fradi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 mandulaaroma
  • 1 dl étolaj

Töltelék

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg túró

Tetejére

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl kivi szörp (vízzel keverve)

Elkészítése

Piskóta készítése

A tojásokat a liszttel, sütőporral, mandulaaromával és az étolajjal habverő segítségével jó alaposan felverjük. A masszát sütőpapírral bélelt, 22×38 cm-es tepsibe simítjuk, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, kihűtjük és eltávolítjuk róla a sütőpapírt.

Krém készítése

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, és alaposan összedolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára egyenletesen, vastagon rákenjük.

Máz készítése és összeállítás

A kivi szörppel elkevert pudingport sűrűre főzzük, majd még melegen a túrókrém tetejére simítjuk. Hagyjuk teljesen megdermedni.

A süteményt vizes késsel szeleteljük, így szép, tiszta vágásokat kapunk.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebbé tenni, a túrókrémbe reszelhetünk egy kevés citromhéjat. A tetejét díszíthetjük tejszínhabrózsákkal vagy szeletelt mandulával, hogy még ünnepibb legyen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/fradi-szelet-2/