Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Francia diós krémes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján (31*31 cm), egyenként 6-7 perc alatt. A diós piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgéppel kb 10 perc alatt. Hozzáadjuk a vizet, olajat és a diót. Beleszitáljuk a lisztet és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2019.12.15.

Mézes laphoz

Diós piskótához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján (31*31 cm), egyenként 6-7 perc alatt.

A diós piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgéppel kb 10 perc alatt. Hozzáadjuk a vizet, olajat és a diót. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd az egész masszát csomómentesre keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tojássárgájákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A margarint kikeverjük a porcukorral és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.

Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Másnap szeleteljük.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Francia Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is