Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Francia diós krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mézes laphoz

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Diós piskótához

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 0,5 dl olaj
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 15 dkg darált dió

Krémhez

  • 3 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • porcukor

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján (31*31 cm), egyenként 6-7 perc alatt.

A diós piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral robotgéppel kb 10 perc alatt. Hozzáadjuk a vizet, olajat és a diót. Beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd az egész masszát csomómentesre keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a tojássárgájákat a kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverjük, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A margarint kikeverjük a porcukorral és ha kihűlt a krém, összedolgozzuk a kettőt.

Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, a krém felét rákenjük, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül. Végül a második mézes lappal befedjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Másnap szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/francia-dios-kremes/